Posjeta Maltesera Tešnju

Delegacija Humanitarne organizacije Malteser Njemačka predvođena potpredsjednikom Georg Graf von Khevenhüller – Metsch i gradonačelnikom grada Winkel Paul Weiman-om posjetila je danas Općinu Tešanj. Delegaciju su primili Općinski načelnik Fuad Šišić, pomoćnici Općinskog načelnika Suad Huskić i Mensur Saletović, te direktorica Centra za socijalni rad Sabrija Kavazović. 

Kroz kratku prezentaciju, Općinski načelnik je goste upoznao sa osnovnim podacima o općini Tešanj, ali i trenutnim aktivnostima i opredjeljenjima lokalne vlasti općine Tešanj.

Tokom sastanka, sa gostima iz Njemačke razgovarali smo o dosadašnjim projektima koje je radila njihova organizacija, ali i o aktivnostima za naredni period, kao i o projektima koje planiraju realizirati sa Centrom za socijalni rad, Općom bolnicom Tešanj, Profesionalnom vatrogasnom jedinicom i Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Jelah, kazao je Općinski načelnik Fuad Šišić.

Inače, Humanitarnoj organizaciji Malteser Njemačka, za izuzetan doprinos u obnavljanju Opće bolnice Tešanj, u osavremenjavanju Vatrogasne jedinice Tešanj, u prikupljanju sredstava za socijalno ugroženu djecu pri Centru za socijani rad i u drugim vidovima pomoći domaćem i izbjeglom stanovništvu na području općine Tešanj, Općinsko vijeće je 1998. godine dodijelilo priznanje Općine Tešanj – PLAKETU.

O Press Opcine

Jedan komentar

  1. I opet kada Malteser bude dijelio poklone djeci, mi cemo se pobunit da je sveti Nikola katolik i da nosi krst u ruci.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *