U Tešnju otvoren III Festival rada

Danas je u Sportskoj dvorani sa početkom u 11,00 sati održana svečanost povodom  III Festivala rada srednjih tehničkih i strukovnih škola BiH koji se ove godine održava u Tešnju. Na Festivalu učestvuje 81 škola iz cijele Bosne i Hercegovine.

Prigodnim govorima, mnogobrojnim gostima, učesnicima i građanima obratili su se direktor Srednje mješovite škole Tešanj Muharem Saračević, Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić, Kantonalna ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Bernadeta Galijašević, voditeljica EU VET IV programa u BiH, predstavnik USAID-a Amir Sarajlić, predstavnik Udruženja privrednika Izudin Turkeš, predstavnik Udruženja nastavnika tehničkih i strukovnih škola Hasan Brkić.

III Festival rada srednjih tehničkih i strukovnih škola otvorio je Općinski načelnik Fuad Šišić, koji je u svom obraćanju istakao da je ponosan što jeTešanj domaćin ovog Festivala, te još jednom naglasio da je održavanje Festivala rada u skladu sa opredjeljenjima Općine Tešanj kada je u pitanju podrška za mlade.

Inače, na III Festivalu rada učestvuje 836 učenika koji se takmiče u 46 stručnih znanja i zanimanja.

About Press Opcine

Komentariši