Obilazak gradilišta

Dana 09.08.2011. godine, Općinski načelnik sa saradnicima obišao je projekte čija je realizacija u toku. Na putnoj dionici Džamija – tromeđa u mjesnoj zajednici Kraševo, na kojoj je zbog tehničkih problema bilo zastoja u izvođenju radova, međutim kako su problemi riješeni, a obzirom da je trasa pripremljena za asfaltiranje očekuje se nastavak radova u naredna dva dana. Izvođač radova je firma HS-putevi a projekat se finansira iz sredstava sa ESCROW računa.

Firma Dobojputevi d.d. Doboj Jug je u završnoj fazi na sanaciji i asfaltiranju puta u Ribarskoj ulici u mjesnoj zajednici Jelah, a danas se očekuje i asfaltiranje ove dionice. Navedeni projekat se finansira iz budžeta Općine Tešanj sa liste kapitalnih projekata.

Ovih dana je firma Roadig d.o.o. Gračanica ušla u radove sanacije obale rijeke Usore na dionici pored jezera (ribnjaka) Jelen u Jelah Polju vlasnika Fahira Ćemana. Sredstva je obezbjedila Agencija sliv rijeke Save koja i finansira navedene radove. Važnost ovih radova je u cilju zaštite jezera, zatim vodotoka Usore i vodoizvorišta koja se nalazeu Jelah Polju.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *