Počela prva Joomla! konferencija

Danas je u Tešnju započela Prva Joomla! konferencija o besplatnim IT alatima i tehnologijama u velikoj sali Centra za kulturu i obrazovanje u Tešnju. Tokom ove konferencije su planirane sljedeće aktivnosti:

-Edukativna predavanja (Šest predavanja u trajanju od po 30 minuta) iskusnih stručnjaka iz IT sektora usmjerena na besplatne web tehnologije i alate za razvoj Internet prezentacija i servisa. Cilj predavanja je pokazati kako efikasno iskoristiti postojeće besplatne tehnologije i njihovu implementaciju u bilo kojoj društvenoj sferi – javne uprave, industrije, građanskih udruženja i sl.

-Edukativne radionice (Četiri radionice vezane za primjenu IT alata) o primjeni i korištenju besplatnih IT web tehnologija. Radionice će biti bazirane na aspekte planiranja, konfiguraciji i sigurnosti IT web sistema.

-Promocija besplatnih (slobodnih) IT web tehnologija i alata
Direktna i indirektna promocija besplatnih web IT tehnologija i alata putem svih vrsta korištenih medija prije, u toku i poslije završetka projekta. Promocija se vrši korištenjem radio i TV stanica, štampanih medija, Internet portala i socijalnih medija (Facebook, Twitter i sl.), web prezentacijom konferencije, elektronskim biltenima.

-Dodjele raznih nagrada za postignute uspjehe, dodjela plakata i zahvalnica zaslužnim učesnicima na projektu.

-Razmjena informacija i kontakata između potencijalnih korisnika i stručnjaka upoznavanje, razmjena informacija i kontakata svih učesnika konferencije ali i onih povezanih sa konferencijom. Razmjena će dovesti do povezivanja potencijalnih korisnika i stručnjaka što će omogućiti direktnu primjenu besplatnih web IT alata.

-Neformalno druženje u cilju zbližavanja i održavanja kontakata između učesnika konferencije i planiranje sljedeće konferencije i njenim mogućnostima.

-Obilazak učesnika turističkih resursa općine i istaknutim kulturno-turističkim znamenitostima općine Tešanj.

Jedan od najzaslužnijih za organizaciju ove konferencije u Tešnju je Admir Agić, a Općina Tešanj je dala podršku ovoj organizaciji. Općinski načelnik će se obratiti drugog dana rada Konferencije u ime Općine Tešanj.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *