Raskrsnica Jelah

Na inicijativu Općine Tešanj danas je u Ministarstvu za prostorno uređenje, promet i komunikacija i zaštitu okoline ZDK održan sastanak na temu realizacije projekta rekonstrukcije i semaforizacije glavne raskrsnice u Jelahu (raskrsnice magistralne ceste M-4 i regionalne ceste R 474 i magistralne ceste M-4 sa krakom regionalne ceste pored Doma kulture u Jelahu). Sastanku su prisustvovali predstavnici JP Direkcija za ceste FBiH, Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacija i zaštitu okoline ZDK Raif Seferović, te direktor Kantonalne direkcije za ceste Rasim Kovač, pomoćnik Općinskog načelnika općine Tešanj Suad Huskić sa saradnicima i zastupnik u Parlamentu FBiH Senad Subašić.

Dogovoreni su daljnji koraci u realizaciji ovog projekta gdje je u budžetu Općine Tešanj predviđeno 50.000 KM za sufinansiranje ovog projekta, iako ove ceste nisu u lokalnoj nadležnosti.

Obavezu  za provođenje javne nabavke i realizaciju kompletnog projekta je preuzela Kantonalna direkcija za ceste, te su dogovoreni daljnji koraci i pojedinačne obaveze.

O Press Opcine