Tešnjaci ponovo učestvuju u Maršu mira za srebreničke žrtve

U srijedu, 4. jula, petnaest Tešnjaka u organizaciji Udruženja „Klub prijatelja Srebrenice“ krenut će u pohod ovogodišnjeg „Marša mira“ za Srebrenicu.

Učesnici koji idu u organizaciji Udruženja „Kluba prijatelja Srebrenice“ su, Almir Ljevaković -vođa Marša mira i glavni koordinator projekta, Esmir Bašić – predsjednik Udruženja Kluba prijatelja Srebrenice, Emir Ahmetović – pratnja i koordinator puta, Samir Hundur – pratnja, Hajrudin Adžić, Samir Adžić, Almedin Adžić, Asmir Halilović. Hajrudin Dizdarević, Suad Begunić, Almir Bašić, Almedin Bašić, Ahmet Hojkurić, Bakir Nukičić, Nedim Mataj a ekspidiciji u Nezuku pridružit će se još Emir Kadušić, Faris Kadušić i još nekoliko učesnika.

Naš cilj je da izrazimo poštovanje prema žrtvama u Srebrenici i da se da damo doprinos očuvanju istine o Srebrenici, istine, na čijem ćemo temelju graditi bolju, jaču, tolerantniju i ljepšu Bosnu i Herecegovinu. Riječi su Almira Ljevakovića, kojem je ovo drugi put da učestvuje u Maršu mira za srebreničke žrtve genocida.

Učesnici Marša mira će prepješačiti od Tešnja do Potočara oko 240 kilometara a krajnje odredište biće 11. jula Memorijalni centar Potočari gdje će se klanjati dženaza za 510 novih identifikovanih žrtva najvećeg zločina u Evropi od drugog svjetskog rata

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *