Upozorenje za štednju vode

Na osnovu člana 15. Zakona o komunalnim djelatnostima (Sl.novine Ze-do kantona, br.17/08) i člana 42. Odluke o vodovodu i kanalizaciji (Sl.glasnik općine Tešanj, br.10/05, 4/09 i 4/11), Javno preduzeće “RAD” d.d. Tešanj, izdaje

 

UPOZORENJE  ZA  ŠTEDNJU  VODE

 

Zbog nepovoljne hidrološke situacije odnosno nedostatka vode u zonama izvorišta vodovodnog sistema Tešanj – Jelah – Kraševo, izrazito povećane potrošnje vode u drugoj polovini mjeseca Juna, te zaštite izvorišta od oštećenja koja mogu nastati usljed prekomjernog crpljenja vode, upozoravamo sve korisnike (fizička i pravna lica) da je zabranjeno koristiti vodu iz općinskog vodovoda za:

–          pranje tepiha;

–          zalijevanje bašta;

–          pranje pločnika i ljetnih bašti;

–          pranje automobila;

–          potrebe gradilišta;

–          ostale slične radnje.

Svi korisnici su obavezni pridržavati se uputstva o štednji vode.

Nepridržavanje navedenih mjera štednje će za posljedicu imati nestanak vode u zonama izvorišta te uvođenje redukcije u vodosnabdijevanju za sve korisnike.

Javno preduzeće “Rad” d.d. Tešanj će na osnovu člana 13. Zakona o komunalnim djelatnostima i člana 43. Odluke o vodovodu i kanalizaciji, isključiti sa sistema vodosnabdijevanja svakog korisnika koji ne postupi po ovom Upozorenju, te protiv korisnika podnijeti prijavu nadležnoj inspekciji.

Za nepridržavanje Upozorenja za štednju vode predviđene su visoke novčane kazne, u skladu sa odredbama Odluke o vodovodu i kanalizaciji.

 

JP RAD d.d.Tešanj

O Press Opcine