Proglašenje najljepše uređenih dvorišta i bašta

Izvršeno proglašenje najljepše uređenih dvorišta i bašta na području općine Tešanj za 2012 godinu

Udruženje „EKO-MLADI“ treću godinu za redom realizuje projekta „Izbor najljepše uređenih dvorišta i bašta na području općine Tešanj“. Ove godine izbor je vršen u tri kategorije: fizička lica, pravna lica i javne ustanove ili državne institucije.

UO udruženja je na svojoj redovnoj sjednici imenovao Komisju za izbor u sljedećem sastavu: Adnan Lihić, Šefket Turalić, Sabahudin Omerbašić, Tamara Turkić, Zulfo Jusufović.

Komisija je izradila tekst konkursa a zatim je putem lokalnih medija konkurs objavljen.
Na konkurs se prijavilo 40-ak kandidat u sve tri kategorije. Nakon zatvaranja konkursa i objedinjavanja prijava Komisija je izvršila obilazak svih dvorišta u dva termina i to: 21 i 25.06.2012 godine. Članovi komisije su na licu mjesta imali priliku da izvrše pregled dvorišta i da zabilježe po 3 fotografije za sva dvorišta. Nakon toga je Komisija (02.07.2012) održala sastanak, izvršila pregled svih kandidata (po tri fotografije) uzimajući u obzir definisane kriterije: površina dvorišta, angažovanost vlasnika, raznovrsnost u dvorištu / bašti te opći dojam. Shodno navedenim kriterijima Komisija je jednoglasno donijela odluku o izboru dvorišta u sve tri kategorije i raspodjelu nagradnog fonda kako slijedi:

1. U kategoriji fizička lica naj dvorišta za 2012 godinu:

1. Čamdžić Satka (PRIZNANJE + 450 KM)
2. Mehičić Mirsada i Aida (PRIZNANJE + 300 KM)
3. Mević Zurijeta (PRIZNANJE + 200 KM)

Te stimulativne ngrade i priznanja:

4. Katavić Željko (PRIZNANJE + 100 KM)
5. Brka Nadira i Adem (PRIZNANJE + 100 KM)
6. Hadžan Selva (PRIZNANJE + 100 KM)
7. Karahodžić Šahza (PRIZNANJE + 100 KM)
8. Brka Hamdo (PRIZNANJE + 100 KM)

2. U kategoriji pravna lica naj dvorišta za 2012 godinu:

1. STR „ADO“ (PRIZNANJE + 300 KM)
2. Restoran „UKUS“ (PRIZNANJE + 150 KM)
3. Auto kuća „UNO“ (PRIZNANJE + 100 KM)


3. U kategoriji javne ustanove naj dvorišta za 2012 godinu:

1. OŠ „Rešad Kadić“ Krndija (PRIZNANJE)
2. OŠ „Mustafa Mulić“ Šije (PRIZNANJE)
3. OŠ „Gazi Ferhad-beg“ Jablanica (PRIZNANJE)

04.07.2012 godine održano je druženje sa vlasnicima dvorišta koji su učestvovali u natjecanju i proglašenje najljepše uređenih dvorišta u sve tri kategorije na području općine Tešanj, te dodjela nagrada i priznanja za plasirane shodno gore navedenom te dodjela zahvalnica za ostale učesnike.

Manifestaciju je organizovalo udruženje „EKO-MLADI“ uz finansijsku podršku općine Tešanj a sve u sklopu ovog projekta, a ista je održana u restoranu UKUS u Bukvi u prelijepom ambijentu uz prisustvo 70-ak učesnika.

Nagrade i priznanja za prva tri plasirana u sve tri kategorije uručio je Načelnik općine Tešanj G-din Fuad Šišić. Stimulativne nagrade i priznanja za 4, 5, 6, 7 i 8 uručio je Predsjednik udruženja „EKO-MLADI“ Plančić Admir, zahvalnice za učesnike koji se nisu plasirali uručio je u ime Komisije G-din Šefket Turalić.

Veliki broj prijavljenih kandidata, te veliki odziv na manifestaciju tj. druženje nam je dobar pokazatelj da iz godine u godinu realizacija ovog projekta ide veoma dobro i nadamo se još boljoj realizaciji u narednim godinama uz partnersku podršku općine Tešanj.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo općini Tešanj za pruženu finansijsku podršku, također želimo da se zahvalimo Načelniku općine Tešanj g-dinu Šišić Fuadu za podršku ovoj aktivnosti, te prisustvo istoj čime je istoj dat poseban značaj.

Također se zahvaljujemo članovima komisje koji su dali veliki doprinos, trud i zalaganje da se ova aktivnost uspješno realizuje, te medijima za praćenje i podršku ovoj aktivnosti, kao i svim ostalima koji su dali svoj doprinos.

Tešanj, 04.07.2012 godine

„EKO-MLADI“

O Tesanj Net

10 0 komentara

  1. Mozda se varam ili su slike lose, ali po cemu je dvoriste restorana “Ukus” ljepse od npr. dvorista Auto kuce “Uno”?

  2. E pa izgleda ja moram opet ovakvima pošto sam i ja bio član komisije. A ako želiš evo prijavi se tj. razotkrij svoj identitet i reci Nedimu da te predloži za člana komisije sljedeće godine, ali da znaš sve moraš besplatno da uradiš. I ako radiš uzeti izlaz pa na teren.. Svojim autom, jakako. Ali da pojasnim kako se glasa.
    Dakle, prvo se gleda površina, pa raznovrsnost biljaka (prednost i ovdje imaju naše autohtono cvjeće, što će reći ovih krajeva sa tradicijom), pa onda učešće vlasnika u obrađivanju, pa tek onda opšti utisak svakog člana. Kao što vidiš, ne možeš uticati na 3 kriterijuma. Ja sam ove godine tražio putem maila i lično od svojih radnih kolega da ocjene, naravno slike su bile šifrirane. I to sam uzeo kao moj OPŠTI utisak, dakle ne moj, ali na kraju se nije ništa razlikovalo od glasova komisije. Ove godine zadatake je bio jako težak ali smo ipak veoma brzo došli do konačnog poretka…
    Ako imaš kakava prijedlog, daj, ako misliš nekoga bezveze prozivati nemoj dažaba, ne vrijedi, spreman sam na svaku da reagujem. Ponavlajm, najgori su mi baš ovakvi, znate iza nadimaka sve komantarisati, ništa se ne dešava a da bi se uključili e to teško ide.
    tkao ako porediš firme, pogledaj površine pa ocjeni sam. A što je ovaj prvu nagradu dobio je prevagnulo baš to što on i njegova supruga svakodencno to održavaju…
    I najžalosnije što gledaš nagrade, nije ovo radi nagrada rađeno. Vjeruj i ja imam cvjetnjak (možda od polovine prijavljenih čak i ljepši, ili m ise čini, al imeni nije dozvoljeno učešće) al iovdje je baš bil oliejpo se družiti jer skor osvi su došli. družili smo se, pričali, predlagali i nadam se, slejdeće godine duplo više prijavljenih. Tešanj mora biti grad ruža, grad cvjeća … grad koji će imati svoj pečat, da nam dolaze u čisto i turisti i stranci koj idolaze radi posla. Pa ne možeš goste primati u prljavo, hajde da to jednom rašćistimo.
    Hajde daj svoj doprinos, makar se prijavi ako imaš dvorište.. ili što kažu ako nemaš – nemoj se onda ni javljati sa ovakvim komentarima. I neka se opet družebrižnici moji ne pitaju, odakle sada Adnan ili eko maldi.. Hajde, napravite vi onda i bolje ako mislite da znate.

  3. Jbt covjece, pa sta si se nasao odmah uvrijedjen? Zar ja nemam pravo na svoje misljenje? Po cemu ja to tebe prozivam? Koje to ja nagrade gledam? Da te citiram: “Tešanj mora biti grad ruža, grad cvjeća … grad koji će imati svoj pečat, da nam dolaze u čisto i turisti i stranci koj idolaze radi posla. Pa ne možeš goste primati u prljavo, hajde da to jednom rašćistimo.” – Pa zar sam ja to u mom komentaru osporio?? Pa onda: “Hajde daj svoj doprinos, makar se prijavi ako imaš dvorište.. ili što kažu ako nemaš – nemoj se onda ni javljati sa ovakvim komentarima.” – Znaci ko nema dvoriste, nema pravo na svoje misljenje!?! Pa covjece, ja sam samo izjasnio svoje misljenje, sta mi se nasao napadnut? Jel to trebamo svi imat tvoje misljenje?

  4. Pa nisi ništa osporio što sam ja napisao jer ja sam poslije i pisao. A pošto si pitao po čemu je dvorište restorana Ukusu ljepše od Uno, to je ujedno i podrazumjevalo da se pojasne kriteriji.
    Pa covjece, ja sam samo izjasnio svoje misljenje,…. ovo je PITANJE a ne mišljenje… OK? Ili?
    Niko ne kaže da morate imati moje mišljenje, ali eto ako želiš da te predložim sljedeće godine da i ti budeš član komisije….
    Izgleda da smo opet uzrokovali da raja posjećuje ovaj portal, i to je uspjeh..
    Ostani ti meni pozdravljen…

  5. “ovo je PITANJE a ne mišljenje… OK? Ili?” Ne, nego je to moje misljenje koje je trebalo da uzburka diskusiju na temu (posto se slabo komentarisu teme na portalu) a ne da se ti nadjes napadnut i uvrijedjen. I pusti to sa predlaganjem za clana komisije, niko ti nije rekao da si lose uradio svoj posao. Nemas potrebe da se pravdas… Zivio!

  6. Živio i ti meni, ali ne uzburka ti ovdje nikoga…

  7. Nikoga osim tebe :-)

  8. Pa meni nije bila namjera ti si rekao da ti je cilj bio….
    U ovoj Čaršiji nikome ništa ne treba! Svi kažu da se ne dešava ništa, a sinoć u Eminagića konaku na otvorenju likovne kolonije: Zoraid, Dževad, Eso, Idana, moja supruga i ja… I Nedžo.. ostali su kao slikari i pratnja… Ukupno 15 ljudi!

  9. Da je bila Ceca, Jana ili Dara bilo bi 1500!

  10. E pa o tome ti… pričam…
    Zato ne treba dozvoliti da nam Cece, Jane, Dare u po Tešnja pjevaju…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *