Birt Floyd u Sarajevu

6. febrara 2010. godine po prvi put su Tešnjaci krenuli u dva pravca na koncerte. Ekipa sa Zoraidom za Osijek da odsluša i odgleda spektakl The Australian Pink Floyd Show www.osijek031.com, a ja sam sa društvom krenuo za Sarajevo, gdje su planirana dva koncerta, Paco de Lucia u Bosanskom kulturnom centru.

i Partibrajkers u „Cinemas Sloga“
facebook galerija

Tešnjaci na tri svirke za jedan dan, tri dobre svirke.

Juče, 3. novembra imao sam priliku odgledati i odslušati Brit Floyd dobar tribute band Pink Floyda, koji su posjetili Sarajevo u sklopu turnije “A Foot In The Door World Tour – 2012”
Facebook galerija
Fantastičan i perfektno odrađen koncert. Brit Floyd su nas podsjetili šta su to radili David Gilmour, Nick Mason, Richard Wright, Syd Barrett, Bob Klose i Roger Watwrs još od davne 1964. godine kada su počeli priču zvanu Pink Floyd, svirajući psihodelično-progresivni rock.

Kada su me pitali u povratku kako mi se čini Brit Floyd ja sam rekao kao moja šupica-perfektno Facebook galerija

Toliko povezanih stvari u samo jednom danu.
A da, još jedna, u Zetri je na dan koncerta Brit Floyda, tačno prije pet godina, održan koncert legendarnih Deep Purple, tada je oko 100 Tešnjaka bilo na koncertu.
Facebook galerija

Dolazi 2013. godina. Najavljuje se puno koncerta, koliko ćemo posjetiti, zavisi, isključivo, od toga koliko bude novca u džepu.

Tešanj, 04.11.2012. godine
Emir Unkić Deba

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *