Europa za građane 2007 – 2013.

Danas je u Sali Općinskog vijeća Tešanj, sa početkom u 11,00 sati održana prezentacija Program Europske unije, Europa za građane 2007-2013. godina. Prezentaciju je vodio Goran Kučera iz Ministarstva pravde BiH.

Cilj projekta je pružanje mogućnosti građanima za interakciju i sudjelovanje u stvaranju bliske Europe, jačanje osjećaja europskog identiteta te njegovanje osjećaja pripadnosti Europskoj uniji. Program podržava projekte nevladinih organizacija, sportskih organizacija, javnih ustanova, sindikata, volonterskih mreža, vjerskih zajednica i drugih.

Drago mi je što smo dobili priliku da ugostimo veliki broj građana koji dolaze iz susjednih opština Teslić, Doboj, Doboj Istok, Derventa. Tešanj je sredina koja ima šta za ponuditi. Spremni smo da razvijemo saradnju sa drugima i da na taj način upoznamo javnost sa onim šta se radi u Tešnju koji je uspješna urbana sredina, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Zemlje članice programa su dvadeset sedam članica Europske unije, zatim Hrvatska, Albanija, Makedonija, Srbija, Crna Gora i BiH. Ukupan budžet za Program 2007-2013. godinu iznosi 215 miliona eura.

(opcina-tesanj.ba)

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *