Najuspješniji tešanjski sportisti u 2012. godini

U utorak, 25. decembra 2012.godine, u diskoteci Metro održan je Izbor najuspješnijih sportista općine Tešanj. U protekloj godini najuspješniji tešanjski sportisti su Avdija Vršajević, Admir Ljevaković, Dženan Alibalić, Armin Sinanović, Maid Jabandžić i Edin Krkalić.
U kategoriji sportistkinja izabrane su Helena Merzić i Ajla Ćeman, Harisa Mudrov, Lejla Fejzić i Jasmina Merdić.  

Među juniorima priznanje su dobili Suljo Sejmenović, Faris Kantić, Ferid Hojkurć, Ago Artuković i Hasan Huseinbašić. U konkurenciji invalida titulu najboljih ponijeli su: Sanela Redžić, Mirsad Čaplja i Hamdo Šarotić. Najuspješnije tešanjske organizacije su KBS Borac – Jelah i CBS Tešanj.

Za najbolje trenere proglašeni su Zlatko Spasojević i Nusret Salkanović. Priznanje za angažman u oblasti sporta dobio je Fehro Ljevaković, priznanje za dugogodišnji rad pripalo je Avdiji Adžamiji i Jasminu Smailbegoviću, a nade Tešnja su Amra Mandžukić, Sajra Handžić, Kanita Selimanović, Nermana Brkić, Muhamed Muslija, Elvis Buljubašić, Demir Hasičić, Adnan Dedić i Numan Kurdić.

Halid Fejzić je proglašen za sportskog novinara općine Tešanj. Posebna priznanja za razvoj sporta dobili su Općina Tešanj, Alija Ogrić, te mediji i web portali među kojima su Atomci.ba, Radio Tešanj, Antena radio i TV Smart.  

(opcina-tesanj.ba)

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *