Vijeće mladih općine Tešanj

U Sali Općinskog vijeća Tešanj, sa početkom u 15,00 sati održana je Osnivačka Skupština Vijeća mladih općine Tešanj. Konstituirajuću sjednicu su organizovali Mirnes Dedukić – službenik za ljudske resurse Općine Tešanj i Mirel Bijedić – regionalni saradnik Vijeća mladih.

Na Skupštini je usvojen Poslovnik o radu Skupštine, izvršen Izbor Verifikacione komisije, Izbor predsjednika Skupštine, Usvojen Statut Vijeća mladih, Izbor članova i predsjednika Upravnog i Nadzornog odbora.

Armin Maglić je izabran za predsjednika Vijeća mladih, a Erna Buljubašič je izabrana za predsjednika Skupštine.

Drago mi je da je došlo do formiranja Vijeća mladih i na području općine Tešanj. Sa ponosom isitičem da je Općina Tešanj među općinama koja konstantno podržava mlade i njihove projekte. Pred nama je vrijeme u kojem ćemo zajedničkim snagama ostvariti nove rezultate, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Fuad Šišić je čestitao izabranima, te poželio da preuzete odgovornosti uspješno realizuju u koristih mladih i cijele zajednice.

Vijeće mladih postoji skoro dvije godine, a do sada je uključeno pet organizacija. Cilj Vijeća mladih je da se formiraju omladinske strukture koje će lakše komunicirati sa vlastima i koje će zastupati interese mladih.

(opcina-tesanj.ba)

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *