Udruženje poslodavaca Zenica potpisalo Protokole o saradnji sa Univerzitetom u Zenici i njegovim Ekonomskim fakultetom

Udruženje poslodavaca Zenica potpisalo Protokole o saradnji sa Univerzitetom u Zenici i njegovim Ekonomskim fakultetom

Udruženje poslodavaca Zenica (predsjednica UO Senaida Turkić) potpisalo je, u ponedjeljak, sa Univerzitetom u Zenici (rektor Sabahudin Ekinović) i Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Zenici (dekan Dževad Zečić) Protokol o saradnji.

U Udruženju poslodavaca smatraju da je ovo samo početak otvorene saradnje sa svim institucijama koje proizvode nove kadrove i logičan slijed dešavanja za stvaranje novih vrijednosti u privrednim tokovima.

Po riječima premijera Plevljaka, Vladi ZDK je potrebna pomoć ovakvih organizacija kako bi se napravila bolja klima za privređivanje. Uspjeh zemlje, na ljestvici konkurentnosti, temelji se na poboljšanju poslovnog okruženja.

-Krajnji rezultat konkurentnosti i produktivnosti, na koji ukazujemo, je stalan i stabilan ekonomski rast. Konkurentnost nije izravno povezana, niti sa veličinom države, niti dominantno s veličinom javnog sektora, nego znatno prije s sposobnošću javnog sektora da bude efikasan, po principu prave vrijednosti za uloženi novac poreskih obveznika.

Društveni cilj treba biti promjena sigurnosti radnog mjesta u sigurnost zapošljavanja. Fakulteti donose školovane kadrove, Udruženja koja okupljaju privrednike nove prilike za zapošljavanje novih kadrova kako bi se umaljili spiskovi u evidencijama Biroa za zapošljavanje. Mi u Zeničko- dobojskom kantonu imamo sve kako bismo realizirali promjene koje su svim savjesnim građanima neupitne, kazao je premijer Plevljak.

Pres služba ZDK

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *