Uspješno završeno prijavljivanje i evaluacija kandidata za Popis stanovništva

Nakon što je Popisna komisija općine Tešanj objavila Javni poziv za prijavljivanje kandidata za sudjelovanje u Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova na području općine Tešanj, u prostorijama PKLS od 11.-31.07.2013. prijavilo se 411 kandidata za popisivače (potrebno 238) i 105 kandidata za instruktore (potrebno 36). 

Tokom svakoga dana vršeno je bodovanje i unos svih pristiglih prijava u web aplikaciju Agencije za statistiku BiH a ključni kriteriji za bodovanje su bili najviše završena škola i nezaposlenost kandidata. Treba napomenuti da nije bilo moguće unijeti jednog kandidata dva puta tj. kao popisivača i kao instruktora, niti je bilo moguće unijeti istog kandidata u dvije različite općine BiH.

Preliminarne liste objavit će se na oglasnoj ploči i web stranici Općine do 10.8.2013. a kasnijom provjerom školske spreme, nezaposlenosti, studentskog statusa i dr., za netačne podatke kandidat se isključuje iz daljnjih aktivnosti. Federalni zavod za statistiku će do 22.8.2013. pregledati i potvrditi liste za dalju instruktažu.

Etnička struktura kandidata zadovoljena je u skladu sa Procedurom za izbor popisnih organa i osoblja.

Tešanj, 01.08.2013. godine          

PREDSJEDNIK KOMISIJE

Hamzalija Hojkurić, dipl.ecc

(opcina-tesanj.ba)

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *