25.sjednica Savjeta

Savjet je analizirao u usaglasio prijedlog izmjena kriterija za dodjelu pomoći te je dogovoreno da se isti ponudi Skupštini kao posebna tačka dnevnog reda Skupštine. Izmjene kriterija predviđaju izmjenu u načinu bodovanja, zadržani su isti kriteriji koji su i do sada razmatrani sa istim relativnim odnosima u ukupnom zbroju bodova. Ovim prijedlogom izmjena je predviđeno preciznije vrednovanje različitih slučajeva koji su se u dosadašnjoj praksi rada najčešće susretani.

Savjet je usvojio prijedlog izvještaja o radu Savjeta za 2013. godinu koji će biti ponuđen Skupštini zajedno sa izvještajem Nadzornog odbora i finansijskim izvještajima. Za Skupštinu će se pripremiti prezentacija ostvarenih rezultata u 2013.godini i ista će biti prezentovana, a u fazi je i izrada i štampanje Biltena br.7 koji će ujedno ubuhvatiti većinu aktivnosti i rezultate rada u 2013.godini.

Savjet je analizirao i prijedlog plana rada Savjeta za 2014.godinu koji će također biti prezentovan Skupštini. Plan rada obuhvata ciljeve plana prijedlog finansijskog plana kao i akcioni plan koji se odnosi na osnovne aktivnosti akcionog djelovanja NHU „Oslonac“.

Dogovorene su daljnje aktivnosti na pripremi redovne Skupštine udruženja, dogovoren okvirni dnevni red Skupštine, razmatran nacrt odluke o priznanjima, te dogovoreno da se pokrenu aktivnosti vezane za izradu priznanja za najboljeg donatora, člana i aktivistu. Predloženo je da se ove godine pripremi i posebne zahvalnice za redovno i stalno učešće u aktivnostima našeg udruženja.

Savjet je upoznat sa pokretanjem projekta za porodicu Iriškić Fatime. Već ranije je dogovoreno da donator na ovom projektu bude firma MADI Tešanj,a izvođač radova firma ELEZ Tešanj.

Također je dogovoreno da se za nove projekte u 2014.godini ponovo raspiše poziv za natječaj i izvrši odabir najpovoljnijih ponuđača. Ponude trebaju biti zapečaćene i iste će biti otvorene i razmatrane od strane komisije.

Za prvi projekat na listi prioriteta NHU “Oslonac” će od Općine Maglaj tražiti učešće u istom, obzirom da je ugrožena porodica sa ove općine.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *