Javna rasprava: Program novčanih podsticaja za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje u 2014. godini

Kako bi se što bolje unaprijedila poljoprivredna proizvodnja na području općine Tešanj, a nakon što je Vijeće usvojilo Nacrt odluke, danas je održana Javna rasprava na temu Program novčanih podsticaja za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje u 2014. godini.


Javnu raspravu su vodili pomoćnik Općinskog načelnika Hamzalija Hojkurić i Stručni savjetnik za poljoprivredu Tamara Turkić. Javnoj raspravi su se odazvali poljoprivredni proizvođači iz mjesnih zajednica općine Tešanj i iznijeli svoje prijedloge i ideje, kao i probleme sa kojima se susreću u poljoprivrednoj proizvodnji.


Planirana sredstva za unaprjeđenje poljoprivredne proizvodnje u 2014. godini iznose 300 000 KM. Iako iznos nije velik svrstava našu općinu u red onih općina koje poklanjaju pažnju podsticajima proizvodnje. Cilj ovog programa svakako je stimulisanje poljoprivrednika da proizvode veće količine dobara za plasman na tržište, istakao je pomoćnik Općinskog načelnika Hamzalija Hojkurić.


Nakon razrade prijedloga sa današnje rasprave, Odluka o podsticajima bit će proslijeđena Općinskom vijeću na razmatranje.

Prijedlog Programa možete pogledati na  program poticaja 2014.pdf.


 

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *