Svjetski dan zdravlja

Svjetski dan zdravlja

Svjetski dan zdravlja

Svjetski dan zdravlja obilježava se 7. aprila svake godine pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Prva Svjetska zdravstvena skupština koju je organizirala Svjetska zdravstvena organizacija održana je 1948. godine. Odlukom skupštine 7. april određen je za Svjetski dan zdravlja i počeo se slaviti od 1950. godine.

Tim povodom Forum mladih Osnovne organizacije SDPBiH Jelah danas je na simboličan način obilježio „Svjetski dan zdravlja“. Održano je sportsko druženje u dvorani Osnovne škole “1. mart“ u Jelahu. Sportsko druženje pod nazivom „U zdravom tijelu – zdrav duh“ podržalo je oko 20 članova i simpatizera Foruma mladih.

Forum mladih Osnovne organizacije SDPBiH Jelah ovim druženjem je želio poslati jasnu poruku  „Želimo li izdržati u borbi protiv stresa, kardiovaskularnih bolesti i depresije, koja je druga po redu bolest 21. stoljeća, svakako je od krucijalne važnosti i održavanje tijela zdravim. Kako? Kroz pravilnu prehranu i tjelovježbu. Kako bismo bili što više fit i kako bismo se mogli nositi sa svim dnevnim, sedmičnim ili mjesečnim obavezama, važno je misliti na svoje fizičko, a time i na psihičko zdravlje”.

 

DSC_0040
DSC_0041
DSC_0042
DSC_0047
DSC_0048
DSC_0059
DSC_0061
Svjetski dan zdravlja

 

Komisija za informisanje
Foruma mladih SDPBiH Tešanj

Opširnije na sdp-tesanj.org

O OO SDP Tešanj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *