Ugovor za deminiranje u vrijednosti 640 000 KM

Danas su u Općini Tešanj potpisana tri ugovora za deminiranje na području općine Tešanj u vrijednosti 640 000 KM koje finansira Ambasada Japana u BiH. Ugovore su potpisali Općinski načelnik Suad Huskić i predstavnik firme N&N IVŠA d.o.o. Orašje Ivo Oršolić i predstavnik Konzorcija Udruženje za eliminaciju mina Sarajevo i UEM Hadžići Mirzet Đipa.

Uz već realizovane projekte, ove godine će oko milion maraka biti uloženo u deminiranje na području općine Tešanj. S obzirom da se radi o naseljenom području, ovo je veoma značajan projekat i njegovom realizacijom povećat će se sigurnost građana, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Ugovor sa Japanskom ambasadom je potpisan krajem marta ove godine. Nakon provedene procedure javne nabavke, izabrani su najpovoljniji ponuđači – firma N&N IVŠA d.o.o. Orašje (LOT 1 – Vrela-Krčana i Vrela-Bujadin potok u vrijednosti 203.569,39 KM i LOT 2 – Lončari-Podkomin2, Lončari-Podkomin3, Lončari-Podkomin4 u vrijednosti 309.479,71 KM) i Konzorcij Udruženje za eliminaciju mina Sarajevo i UEM Hadžići (LOT3 – Kalošević-Bugarinovići 1 i Kalošević-Bugarinovići 2 u vrijednosti 121.722,12 KM).

Završetak radova se očekuje u naredna tri mjeseca.

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *