Čestitka povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

1. mart-Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

1. mart-Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

1. mart  1992. godine jedan je od najznačajnijih datuma u našoj historiji.

Tada se većina građana izjasnila da želi da Bosna i Hercegovina bude samostalna i nezavisna država svih njenih građana i naroda.

Ova historijska odluka građana BiH prouzrokovala je najteži period naše novije historije, jer rijetki su oni koji su svoju nezavisnost platili tako visokom cijenom.

Upravo u tim teškim trenucima koji su uslijedili nakon referenduma građani su potvrdili svoju istinsku želju za samostalnošću svoje domovine, mnogi žrtvujući za nju i ono najvrednije, vlastiti život.

Moramo biti ponosni i zahvalni svima onima koji su stvorili, odbranili i očuvali našu domovinu Bosnu i Hercegovinu, ne pitajući za cijenu.

Već dvadeseti i tri godine Bosna i Hercegovina živi državnu samostalnost i neovisnost utemeljenu na svojoj milenijskoj opstojnosti, ali još uvijek postoje snage koje ne mogu da shvate i prihvate faktičko stanje i odustanu od retrogradnih, rušilačkih namjera.

Ustrajni u borbi za potpuno ostvarivanje ciljeva zacrtanih historiskim referendumom svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine čestitamo 1. mart-Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine i želimo svako dobro!

U ime OOSDPBiH Tešanj i svoje osobno

 

Predsjednik SDPBiH Tešanj
Senad S. Subašić

Opširnije na sdp-tesanj.org

O OO SDP Tešanj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *