Poziv za iskazivanje interesa za proizvodnju jagoda i/ili povrća

Fondacija Mozaik planira organizovati sadnju jagode na površini cca 2 ha, sa 10 do 20 kooperanata na području općine Tešanj. Kompletni troškovi sadnica, opreme, sistema za navodnjavanje, prihrane i zaštite jagode biti će finansirani od strane Eko Mozaika d.o.o., a kooperanti bi vraćali zaduženje kroz plod u dvije godine roda po 50 %. Ukupno zaduženje za proizvodnju jagode na 2 dunuma iznosi cca 5.100 KM.

Pored programa jagodičastog voća, Eko Mozaik d.o.o. nudi i saradnju u proizvodnji povrća i to paprika i paradajza, na površini od 1 do 4 dunuma. Za proizvodnju povrća se obezbjeđuje kompletan sistem za navodnjavanje, zaštitu i prihranu povrća, te jednu polovinu potrebnog rasada dok drugu polovinu rasada obezbjeđuje kooperant.

Za proizvodnju jagode i povrća Fondacija Mozaik će obezbjediti stručni nadzor od sadnje do berbe.

Pozivamo domaćinstva zainteresovana za proizvodnju jagoda i/ili povrća u saradnji d.o.o. Eko Mozaik iz Sarajeva, da svoj interes iskažu popunom upitnika i popunjen obrazac dostave u službu za finansije, privredu komunalne i inspekcijske poslove ili u općinski ured u Jelahu, Tešanjci, Kaloševiću i Šijama najkasnije do 27.03.2015. godine.

Upitinik možete preuzeti ovdje

 

 

POMOĆNIK OPĆINSKOG NAČELNIKA

Hamzalija Hojkurić, dipl.ecc.

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *