Reevidencija članstva SDPBiH

Reevidencija članstva SDPBiH

Reevidencija članstva SDPBiH

Proteklih mjesec dana sprovodi se, jedna od Odluka 3. Vanrednog kongresa SDPBiH, reevidencija članstva Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.

Mi u Općinskoj organizaciji SDPBiH Tešanj smo zadovoljni dosadašnjom dinamikom reevidencije, kao i brojem reevidentiranih članova SDPBiH.

Članovi SDPBiH koji su popunili reevidencijski karton stiču pravo da biraju i budu birani za rukovodstva općinskih, kantonalnih/regionalnih organizacija i SDPBiH.

U  mjesecu maju SVI ČLANOVI će po sistemu “Jedan član-Jedan glas” birati predsjednike kantonalnih/regionalnih i općinskih organizacija SDPBiH.
U septembru će SVI ČLANOVI birati predsjednika SDPBiH po sistemu “Jedan član- Jedan Glas”

Opredjeljenjem Kongresa za sistem „Jedan član-Jedan glas“ postali smo prva politička partija u Bosni i Hercegovini koja se odlučila na na taj korak u procesu demokratizacije političkih partija.

Tokom aktivnosti na reevidenciji članstva sa određenim brojem članova nismo mogli ostvariti kontakt (promjena adrese stanovanja, boravak van Zemlje, zauzetost…) te ih ovom putem pozivamo da se, prvom prilikom, jave predsjednicima u svojim osnovnim organizacija SDP-a ili direktno u kancelariju OOSDPBiH Tešanj (Dom kulture u Tešnju), kako bi izvršili reevidenciju.

 

Za dodatne www.sdp.ba ili telefon broj: 032/650-468

 

 

                                                                         Komisija za informisanje  OOSDPBiH Tešanj

Opširnije na sdp-tesanj.org

O OO SDP Tešanj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *