Pijte i dalje Jane, Ćane, Pane……II dio

E sad ko je gledao tekmu BiH – Slovačka? Mejdan! Sala puna, podrška publike. I pogledajte reklame, a to znači da su te firme dale lovu i repki i TV.

OAZA – oficijelna voda naše repke!!!

Pored njih “omraženi” KONZUM, a dade lovu! Nema kralja dobrih cijena!?

Tamo opet prvoKLASno i o pet naš AS!

A na onom što se okreće – PIVARA TUZLA!!!



A u sred te Tuzle: PAN!


Osvježi dan i slušam a i vidim po Tuzli, fakat raja pije PAN pivo! Dok sam pio pivu nije mi naumpalo nijedno drugo do Tuzlanski pilsner ili Sarajevsko, do rata banjalučki Nektar….

Slušam: ovo gorko, ovo preblago… uzmite vi njihovo, jakako i onda kada se zatvori Pivara Tuzla i kada 100 ljudi ostane bez posla, a možda je tu i neko od vaših prijatelja ili rođaka…

Toliko o pivu ili pivi….

Ali u Sarajevu dok sam, ćevape NIKAD neću više pojesti u ŽELJI 1 ili 2 ili 8 (ako ima i taj broj?!). Ljetos došao, gužva – neka je, zaradiće se. Ali suncobran JANA!!! Na sred Baščaršije!!!!!!

Gazda se radi dva tri suncobrana dao…

Nisam htio ni ući jer onda znam da tamo nema OAZE, a OAZE IMA KADA IGRA REPREZENTACIJA BiH – NEMA JANE ili ĆANE….


I prijatelj mi veli, bio nekad poslije mene u Sarajevu pa u Želju, naučio i navikao kaže, i naručio vodu. I nosi mu kaže JANU… Kaže on: neću tu vodu, hoću neku domaću! Kaže: nema! I on cijelu Baščaršiju obišao da nađe ako ne tešanjsku ono bosansku vodu… I jedva u nekom dućanu našao Olimpiju! I jedeš ćevape u Želji a kupiš vodu u nekom dućanu?!?

Kako? Je li to zaista Jana bolja voda? Kažu ima ljepši dizajn?! Pa nije dizajn kvalitet, OAZA je i za dizajn dobila prvu nagradu u Americi i pila se u Bijeloj kući…Imaju stihovi?!? Haha… pa može AS i na Oazu napisati stihove od Muse i opet DOBRI BOŠNJO ne bi kupio OAZU ili Princess ili Prolom, Olimpiju ili Dijamant.

Zašto?

I mora nam ovako biti, kad ne razmišljamo. Kupiti domaće je sada najvažnije za opstanak naše privrede. Samo da se opet razumijemo: NE NAZOR! I naši moraju pokazati da su za kvalitet i da nam neće pod bubrege podvaliti zna se šta. Kada ne valja – mail, napisati šta ne valja, kada dobiješ anketu odgovori, ne košta te…

Tačno mi dođe da napišem mail u Pivaru Tuzla ili OAZI predložim da usred Zagreba daju nekom kafiću svoje suncobrane… I da vidim koliko bi izdržali, na kiši ili vjetru?!?

Tešanj, 09.11.2015.godine

Šefket Turalić


O Sefket Turalic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *