Centar za djecu i odrasle sa poteškoćama u razvoju Tešanj prešao u nadležnost ZDK

Općinski načelnik Suad Huskić i direktor JU Centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama ZDK Suno Kovačević potpisali su danas ugovor kojim Centar za djecu i odrasle sa poteškoćama u razvoju Tešanj prelazi u nadležnost ove kantonalne ustanove. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i Ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK, Nurđehan Šahinović.

 

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK pružit će finasijsku podršku Centru za djecu i odrasle da poteškoćama u razvoju. Dogovori idu u smjeru da Ministarstvo finansira dvije trećine troškova, a da ostatak dolazi iz budžeta općina koje gravitiraju ovom centru. Prvenstveno se misli na općine Tešanj, Usora i Doboj jug, kazao je Ministar Nurđehan Šahinović.

 

Mi kao općina ostajemo opredjeljeni da sufinasiramo dio aktivnosti ovog dnevnog boravka. U to će se ukljuičiti ZDK, te nadam se i općine Usora i Doboj jug, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

 

Centar za djecu i odrasle sa poteškoćama u razvoju Tešanj je osnovan kao pilot projekat i finasirao se sredstvima općinskog budžeta i dobrovoljnim donacijama. Prošle godine, tešanjski biznismen Hajrudin Ahmetlić finansirao je izgradnju zgrade Centra za djecu i odrasle sa poteškoćama u razvoju.

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *