Novi objekat za porodicu Muniba Ogrića

U petak, 17.06.2016. godine, OSLONAC je predao novi objekat porodici Muniba OGRIĆ iz Kraševa, Tešanj. Objekat je izgrađen u ul. Ali-Paše Hećimovića u Tešnju. Ključeve porodici Ogrić je predao najveći donator na ovom objektu, Islamska zajednica Bosnjaka Aagrau, Švicarska.

Četveročlana porodica Muniba Ogrića je nekoliko godina stanovala u iznajmljenom prostoru jer je klizište 2010. godine oštetilo porodičnu kuću i onesposobilo za dalje sanovanje. Porodica OGRIĆ je bila na sedmom mjestu prioriteta OSLONCA u 2016. godini, ali je zahvaljujući namjenskoj donaciji Islamske zajednica Bosnjaka Aagrau, Švicarska, dobila prednost te je zaključen ugovor o gradnji sa izvođačem radova Nedjing, Tešanj. Pored ove donacije u gradnji objekta je sudjelovalo Minsitarstvo za boračka pitanja Ze-Do kantona, te firma Bosna commerc u donaciji građe.

Suze radosnice porodice OGRIĆ najbolje govore koliko porodici znači ova akcija, a riječima nisu krili zadovoljstvo i zahvalnost prema svima koji su pomogli, kao i prema izvođaču radova. Porodica je, na prvom mjestu, u ovom toplom danu mjeseca Ramazana, zahvalila Allahu Milostivom, Samilosnom.

Za OSLONAC je ovo bila posebna prilika jer ovih dana je DESET godina od osnivanja NHU “OSLONAC”. Bio je to 44. novi objekat izgrađen i predan na korištenje porodicama u organizaciji NHU “OSLONAC”. Stoga, HVALA svim članovima OSLONCA, donatorima i vladinom sektoru na podršci i sudjelovanju u akcijama pomoći onim kojima je pomoć potrebna.

Munib1 Munib2 Munib4 Munib5 Munib6 Munib7 Munib8

 

Izvor: Oslonac.org

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *