Započete pripreme za 12. tradicionalnu Donatorsku večeru

Sastanak Komisije fonda
Sastanak Komisije fonda

U Fondu za unapređenje obrazovanja „Jasmin Smailbegović –SISI“, koji djeluje pri Forumu mladih OO SDP BiH Tešanj, potpuno su svijesni da je ulaganje u obrazovanje proces koji neprekidno traje i koliko god da se novca uloži nikada nije dovoljno. Zato, Fond od osnivanja 2006. godine pokušava na razne načine da pomogne, podrži i unaprijedi obrazovanje na prostoru općine Tešanj.

U svom dosadašnjem radu  Fond je za stipendije, jednokratne novčane pomoći i na razne druge načine učenicima i studentima izdvojio preko 50 000 KM. Naravno, nemamo namjeru na ovome stati, nego neprestano analiziramo stanje i tražimo modele kako bi što kvalitetniji pomogli obrazovanje.

U cilju obezbjeđivanja potrebnih novčanih sredstava, kako bi mogli nastaviti sa realizacijom planiranih aktivnosti, započete su pripreme za organizaciju 12. tradicionalne Donatorske večere, čije održavanje je planirano u novembru ove ogodine.

Nadamo se da ćemo se kao društvo, u cjelini, početi odgovornije ponašati  i vratiti obrazovanje u vrh prioriteta, tamo gdje mu i jeste mjesto.

 

OBRAZOVANJE ZA SVE NAS!

 

 

 

                                                                                                Komisija za informisanje
Foruma mladih OO SDP BiH Tešanj

O OO SDP Tesanj