Održana 12. Donatorska večera Fonda za unapređenje obrazovanja

12. Donatorska večera
12. Donatorska večera

U ugodnoj atmosferi i predivnom ambijentu restorana „Teša“ Tešanj u petak, 7. decembra,  organizovana je tradicionalna 12. Donatorska večera Fonda za unapređenje obrazovanja “Jasmin Smailbegović – SISI”, koji djeluje pri Forumu mladih OO SDP BiH Tešanj.

Ideja vodilja i osnovni cilj djelovanja ovog Fonda je pomoć mladima u procesu osnaživanja kroz obrazovanje, a koji se realizuje kroz dodjelu jednokratnih novčanih pomoći učenicima i studentima sa područja naše općine, ali i kroz niz drugih projekata i aktivnosti, koje za cilj imaju promociju obrazovanja.

Zahvaljujemo se svima koji kroz sve ove godine pomažu i podržavaju rad i djelovanje Fonda, te nam tako omogućavaju da uspješno realizujemo zacrtane ciljeve, te održavamo ovaj projekat po kome je Forum mladih OO SDP Tešanj jedinstven i prepoznatljiv u Bosni i Hercegovini.

Posebno nas raduje, da iz godine u godinu, ovu ideju podržava sve veći broj  privrednika, ali i grđana koji dolaze iz drugih političkih opcije, a što jasno pokazuje da postoje ideje i vrijednosti oko kojih se možemo okupiti, bez obzira na sve naše razlike.

Također, pozivamo sve one koji su zainteresovani da daju svoj doprinos u unapređenju obrazovanja da nam se pridruže jer “Obrazovanje je najjače oružje koje se može iskoristiti da bi se promijenio svijet” (Nelson Mandela). 

OBRAZOVANJE ZA SVE NAS!

 

 

                                                                                                Komisija za informisanje
Foruma mladih OO SDP BiH Tešanj

O OO SDP Tesanj