Dostava prijedloga sadržaja u povodu manifestacije Ljeto u Tešnju 2019

Programski savjet za obilježavanje općinskih praznika u 2019. godini poziva ustanove kulture, obrazovne ustanove, vjerske zajednice i udruženja građana, sa područja općine Tešanj, da u svrhu pripreme manifestacije Ljeto u Tešnju 2019, u periodu od 20.05. do 05.06.2019. godine, dostave prijedlog sadržaja koje planiraju pripremiti u sklopu ove manifestacije.

Ukoliko želite da neke od manifestacija koje organizujete budu u okviru zajedničkih manifestacija, potrebno je da, kao organizatori ili izvođači, iznesete i dostavite opis sadržaja koji planirate, vrijeme (datum, mjesto, termin i sl.) koje predlažete i finansijske aspekte (kao u priloženom obrascu).

Programski savjet će: izvršiti ocjenu kvaliteta sadržaja kandidiranih za općinske manifestacije; razmotriti uzajamni odnos kandidiranih sadržaja s obzirom na cjelinu programa, tendirajući ka njegovoj raznovrsnosti i primjerenosti svakoj od manifestacija; razmotriti mogućnost realizacije kandidiranih sadržaja s obzirom na potrebna finansijska sredstva, iskustva i referense predlagača i druge resurse; te uobličiti prijedlog konačnog programa i dostaviti ga Općinskom načelniku na verifikaciju.

 

Manifestacija Ljeto u Tešnju 2019 će se realizovati u periodu od 18.06.2019. do 31.07.2019. godine.

NAPOMENA: Samostalni autori i drugi građani/sugrađani mogu predlagati sadržaje za manifestaciju isključivo putem javnih ustanova kulture.

 

Obrazac možete preuzeti ovdje

Powered by WPeMatico

O Press Opcine