Otvoren 15. Međunarodni sajam privrede Tešanj 2019

U organizaciji Udruženja privrednika Biznis centar Jelah, Tešanj danas je u Kraševu otvoren 15. Međunarodni sajam privrede Tešanj 2019 koji je okupio više od 300 izlagača iz Bosne i Hercegovine Holandije, Italije, Njemačke, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Turske.

Današnji Sajam privrede i prezentacija ekonomskih potencijala za nas predstavlja smotru poduzetništva, predstavlja priliku da skrenemo pažnju na ekonomiju, na privređivanje, na proizvodnju. Današnji Sajam doživljavamo kao svečanost u kojoj odajemo počast radu i poduzetništvu, kazao je u svom obraćanju Općinski načelnik Suad Huskić.

Sajam su svečanim presijecanjem vrpce otvorili predsjednik Udruženja privrednika Senad Brka, Ambasador Sjeverne Makedonije u BiH NJ.E. Ekrem Ebibi, Predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić, Premijer FBiH Fadil Novalić i Premijer ZDK Mirza Ganić. Sajam je otvoren od 13. do 16. juna 2019. godine na lokaciji DC Kraševo/ Tešanj.

Današnjem svečanom otvorenju Sajma prisustvovale su zvanice sa državnog, federalnog i kantonalnog nivoa, kao i ambasador Sjeverne Makedonije u BiH NJ.E. Ekrem Ebibi, te mnogobrojni gosti. Partneri Sajma i ove godine su Vlada FBiH i ZDK, Općina Tešanj i Privredna komora FBiH. Zemlja partner je Sjeverna Makeronija, a generalni pokrovitelj Vijeće ministara BiH.

Danas su Domu zdravlja i Općoj bolnici u Tešnju uručena dva vozila hitne pomoći ukupne vrijednosti 200.000 KM koje su osigurali privrednici Hifa Oil, Hifa Petrol i članovi Udruženja privrednika Biznis centar Jelah Tešanj.

U sklopu Sajma bit će održana i skupština Privredne/ komore FBiH, te konferencija na temu Kvalitetom do konkurentnosti – budućnost BH ekonomije, kao i niz B2B susreta.

Powered by WPeMatico

O Press Opcine