Coronavirus: Informacija (03.5.2020, 9,00 sati)

Prema službenim podacima Doma zdravlja Tešanj na području općine Tešanj trenutno je  u kućnoj samoizolaciji 209 osoba, a period samoizolacije je završio za 2 osobe. Novih u samoizolaciji je 26. Jučer je na analizu poslano 18 sumnjivih uzoraka, svi su bili negativni. Od početka pandemije COVID-19 iz Tešnja na analizu je poslano ukupno 203 uzoraka, a pozitivnih nalaza je bilo 4. Trenutno sa  područja općine Tešanj nema oboljelih od COVID-19,  a 3 pacijenta su izliječena.

Nastavljena je aktivnost na provođenju dezinfekcionih mjera na javnim površinama. Profesionalna vatrogasna jedinica Tešanj  prema planu izvršila je  sapiranje ulica na potezu Ul. Titova, Ilirski trg, Trg Gazi Ferhad-bega i Ul. 9. Septembar.

Sanitarna inspekcija je izvršila rutinsku kontrolu zbog vremenskih prilika, zelena pijaca na Tešanjci se održala uz minimalnu posjetu trgovaca i kupaca, većina firmi u Bukvi ne radi i parkinzi su prazni. Kontrolom u Piro promet utvrđeno da radnici nose zaštitnu opremu i imaju dezinfekciono sredstvo na ulazu u objekat. Izletišta su prazna.

Powered by WPeMatico

O Press Opcine