Školska infrastruktura na području općine Tešanj

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK Spahija Kozlić sa saradnicima posjetio je općinu Tešanj i sastao se sa Općinskim načelnikom Suadom Huskićem. Ovom prilikom, razgovarano je o zajedničkom ulaganju u školsku infrastrukturu na području općine Tešanj.

Nekoliko je projekata koje u ovom trenutku zajednički finansiraju Vlada ZDK i Općina Tešanj – gradnja novog objekta škole u Medakovu, završen je projekat utopljavanja škole Huso Hodžić u Tešnju, a ove godine će početi realizacija projekta energetske efikasnosti za školu 1. mart u Jelahu.

Tokom sastanka smo razgovarali o nastavku projekata u 2021. godini, prije svega o nastavku radova na izgradnji novog objekta škole u Medakovu, čeka se usvajanje budžeta ZDK, kako bi se ugovorila II faza radova. Osim toga, ove godine je planiran i projekat utopljavanja škole u Jelahu, a Ministar je informisan i o projektu dogradnje dvije učionice u Jelahu. Također, razgovarali smo i o prostorijama područne škole Huso Hodžić, koja se ne koristi za nastavu. Ovaj prostor bi se opremio i koristio za dodatno obrazovanje mladih, ali i starijih (CNC tehnologija, 3D skener, printer, robotika…), rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Nakon sastanka u Općini Tešanj, Ministar je u društvu Načelnika posjetio ove škole, te se sastao  sa direktorima, gdje su mu i oni prezentirali planirane projekte.

O Press Opcine