Uručeni čekovi za projekte Omladinske banke

Danas su u Sali Općinskog vijeća Tešanj potpisani ugovori i uručeni čekovi za 19 projekata neformalnih grupa mladih koji su odobreni putem Omladinske banke. Ukupna vrijednost projekata je 45 479,00KM. a sredstva su obezbijedili Općina Tešanj i Fondacije Mozaik, a dio sredstava osigurale su neformalne grupe mladih.

Radi se o projektima: Mapa Trepče, Likovne radionice, Izvor vode Petrovače2, Šetalište Lepenica, Uređenje doma, Škola rukometa za dječake i djevojčice – Kalošević, Nabavka opreme za strijelce Streljačkog kluba Tešanj, Vrijeme je za stoni tenis, Rekostrukcija Omadinske staze, Igralište za djecu -osmijeh na licu, Pravimo reformu u našoj lokalnoj zajednici, Aktivnošću žena do naprednijeg društva, Rasvjeta na stadionu MZ Dobropolje/Mekiš, Sportski kutak Zdrav pogled na svijet2, Zaštitne mreže za stadion Sječe, Razvoj motorike i sportskih vještina pomoću nabave prikladne sportske opreme, Ograda za dječije igralište, Sport je IN budi i TI i Igralište za djecu.

Program Omladinske banke ima za cilj da poveća učešće mladih u razvoju lokalnih zajednica kroz aktivnu ulogu u procesima donošenja odluka, te pružanje podrške aktivnostima mladih u njihovim zajednicama kroz dodjelu bespovratnih novčanih sredstava projektima neformalnih grupa mladih.

O Press Opcine