Konkurs za dodjelu finansijske podrške redovnim studentima dodiplomskog studija u akademskoj 2020/2021. godini

Obavještavamo redovne studente sa područja općine Tešanj da je raspisan Konkurs za dodjelu finansijske podrške školovanju, a termin objave Konkursa je prilagođen terminu i rokovima Konkursa Ministarstva obrazovanja ZDK, zbog mogućnosti korištenja finansiranja studenata iz drugih izvora.

Na osnovu Odluke o finansijskoj podršci školovanju, koju je donijelo Općinsko vijeće Tešanj, pravo na konkurs u akademskoj 2020/21. godini imaju svi redovni studenti do 25 godina života koji studiraju na trogodišnjem ili četverogodišnjem studiju, a do 27 godina života studenti koji studiraju na jedinstvenom studiju koji traje 5 ili 6 godina, a čija primanja po članu domaćinstva nisu viša od 350,00 KM.

Ukupan iznos i broj mjesečnih rata, kao finansijske podrške Općine Tešanj, zavisit će od ostvarenja prava studenata na stipendije Ministarstva obrazovanja ZDK i raspoloživih sredstava u Budžetu općine Tešanj predviđenih za ove namjene.

NAPOMENA:

Sugerišemo svim redovnim studentima akademske 2020/21. godine, da se prijave i na Konkurs za dodjelu stipendija putem Ministarstva obrazovanja što neće uticati na ostvarivanje prava na finansijsku podršku u školovanju od strane Općine Tešanj ukoliko se ispune uslovi iz Konkursa.

Općinski konkurs možete pogledati OVDJE

Konkurs Ministarstva obrazovanja ZDK možete pogledati OVDJE

O Press Opcine