Šef Delegacije Evropske unije u BiH posjetio Tešanj

Šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik EU, NJ.E. Ambasador Johann Sattler posjetio je danas Općinu Tešanj i ovom prilikom se sastao sa Općinskim načelnikom Suadom Huskićem i Predsjedavajućim Općinskog vijeća Amirom Kurtićem. Tokom sastanka razgovarano je o iskustvima Općine Tešanj u ukupnom razvoju i izazovima na tom putu. Ambasador je istakao da je općina Tešanj pozitivan primjer na mnogo načina i čestitao na tome.

Razgovarano je i o aktivnostima koji se realiziraju na području općine Tešanj i privrednom razvoju.

Posjetu Šefa Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini iskoristili smo da prenesemo informacije o aktuelnim projektima u Tešnju, kao i planovima i potrebama koje imamo. Evropska Unija je bila podrška nekim od važnih projekata u Tešnju, te se nadamo da će tako ostati i u budućnosti, rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Nakon sastanka u Općini Tešanj, upriličen je susret NJ.E. Ambasador Johann Sattler-a i mladih sportista i učenika sa područja općine Tešanj. Tokom susreta, razgovarno je o položaju mladih ljudi u Bosni i Hercegovini, mogućnostima i izazovima sa kojima se susreću. Mladi tešnjaci su se interesovali o projektima i programima koji im stoje na raspolaganju.

Tokom boravka u Tešnju, Ambasador je posjetio i tešanjsku tvrđavu kao važan dio kulturnog naslijeđa.

O Press Opcine