Otklanjanje posljedica poplave

Tokom jučerašnjeg dana (nedjelja, 12. juni) u okviru provođenja mjera otklanjanja posljedica na poplavom zahvaćenom području, nastavljena je aktivnost na ćišćenju i pranju javnih površina i ispumpavanju vode. Izvršeno je pranje javnih površina – oko 5.000 m2 i zaplavljenih asfaltnih površina – oko 1.250 m2. Pored sapiranja izvršeno je pumpanje vode iz jednog privrednog objekta. Izvršeno je čišćenje specijalizovanom četkom putnih komnikacija Tešanj-Jelah, Tešanj-Tešanjka i Tešanj-Karadaglije. U aktivnostima su učestvovali Profesionalna vatrogasna jedinica, Dobrovoljno vatrogasno društvo Jelah i Dobrovoljno vatrogasno društvo Tešanj 1905.

Danas su nastavljene aktivnosti na otklanjanju posljedica poplava u mjesnim zajednicama Tešanj, Dž. Planje, Novo Selo, Bukva, Mrkotić, Kalošević, Dobropolje-Mekiš. U toku je pranje javnih površina i provođenje asanacionih mjera. Angažovano je 15 radnih mašina.

Do sada su zaprimljene 24 prijave šteta na stambenim objektima i 2 prijave za pravna lica. Zaprimljeno je i 16 prijava za štete na poljoprivredi i 5 klizišta.

O Press Opcine