Javni poziv za mjeru podrške ublažavanja negativnog uticaja tržišnih poremećaja i klimatskih promjena u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji

U okviru projekta EU4AGRI, objavljen je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za mjeru podrške ublažavanju negativnog uticaja tržišnih poremećaja i klimatskih promjena u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Interventna mjera podrške će biti realizirana kroz finansijsku podršku za nabavku mineralnih đubriva (NPK, KAN, UREA), finansijsku podršku za nabavku sistema za navodnjavanje, te finansijsku podršku za zaštitu od mraza.

Prihvatljivi podnosioci prijava na ovaj Javni poziv su mikro, mala i srednja preduzećai/ili zadruge sa uspostavljenom mrežom kooperanata/individualnih poljoprivrednih proizvođača koji se bave proizvodnjom i /ili preradom i/ili otkupom i/ ili skladištenjem i /ili plasmanom svježih poljoprivrednih i gotovih prehrambenih proizvoda.

Prijave se mogu podnijeti od 15.01.2023. godine, dok je krajnji rok za prijavu 28.02.2023.godine, do 15:00 sati.

Za sve informacije, svi zainteresirani mogu pristupiti Javnom pozivu putem oficijelne web stranice projekta  www.eu4agri.ba

O Press Opcine