Sastanak sa predstavnicima MZ Kraševo

Općinski načelnik sa saradnicima u ponedjeljak 09.01.2023.godine, održao je radni sastanak sa predstavnicima MZ Kraševo. Na sastanku se razgovaralo o početku gradnje Autoputa kroz MZ Kraševo, otklanjanju posljedica obilnih padavina tokom septembra koja je zahvatila MZ i vodosnabdijevanju Kraševo, te drugim pitanjima.

Najviše vremena se razgovaralo o početku gradnje Autoputa na koridoru VC pri čemu su izneseni prijedlozi građana i privrednika za dodatne sadržaje u pojasu koridora. Dogovoreno je da prijedloge dostave zvanično putem protokola Općine, a da će isti biti obrađeni i dostavljeni JP Autoceste FBiH na dalje razmatranje.

Općinski načelnik je napomenuo da je ovo do sada najveći projekat koji se radi na području općine Tešanj i da smo svjesni izazova koji nas očekuju. Uradit ćemo maksimalno koliko budemo mogli da gradnja autoputa minimalno utiče na svakodnevni život i rad građana, te da stanje po okončanju radova bude na istom ili boljem nivou u odnosu na stanje na početku radova, rekao je Općinski načelnik. Do sada su razjašnjeni i uvršteni vrlo važni sadržaji (kružni tok u Kraševu, obaloutvrda Usore, pragovi za bunare itd).

Kada su u pitanju druge dvije tačke, data su dodatna pojašnjenja organima MZ te konkretni procesi koji će otkloniti nedoumice oko upravljanja vodovodom i riješiti nedovršene aktivnosti oko sanacije šteta nastalim tokom poplave.

Općinski načelnik se zahvalio predstavnicima MZ na dolasku, izdvojenom vremenu i nesebičnom zalaganju koje za cilj ima razvoj sredine koje oni predstavljaju.

O Press Opcine