Sastanak sa predstavnicima MZ Medakovo

Općinski načelnik sa saradnicima organizovao je radni sastanak sa predstavnicima organa MZ Medakovo. Na sastanku se razgovaralo se o rješavanju problema odvodnje vode u naselju Salkanovići, radu organa mjeesne zajednice, realizaciji kapitalnih projekata u 2022. godini, te planovima za 2023. godinu. Predstavnici MZ Medakovo i Općine Tešanj razmjenili su mišljenje i o početku gradnje autoputa kroz MZ Medakovo, reakcije građana i uticaju na život i rad stanovnika  tokom same gradnje i procjene uticaja nakon završetka gradnje autoputa. Ova mjesna zajednica je specifična jer oba LOT-a autoputa se spajaju u ovoj mjesnoj zajednici tako da će radovi trajati duži period i značajno će promjeniti ukupnu sliku mjesne zajednice.

Općinski načelnik je napomenuo da je ovo do sada najveći projekat koji se radi na području općine Tešanj i da smo svjesni izazova koji nas očekuju, te naglasio da će Općina uraditi maksimalno koliko bude mogla da gradnja autoputa minimalno utiče na svakodnevni život i rad građana, te da stanje po okončanju radova bude na istom ili boljem nivou u odnosu na stanje na početku radova.

Općinski načelnik je informisao predstavnike MZ Medakovo o stepenu realizacije projekta gradnje nove zgrade OŠ Medakovo, visini ulaganja do sada te planovima za nastavak ulaganja. Predstavnici MZ Medakovo su izrazili spremnost da sredstva koja su namjenjena ovoj mjesnoj zajednici usmjere u završetak radova na zgradi OŠ Medakovo, ako za to bude potrebe.

Općinski načelnik se zahvalio predstavnicima mjesne zajednice na dosadašnjoj saradnji koja je na vrlo dobrom nivou, izdvojenom vremenu za sastanak i nesebičnom zalaganju koje za cilj ima razvoj sredine koje oni predstavljaju.

O Press Opcine