Ambasador Države Palestine u Bosni i Hercegovini posjetio Tešanj

Ambasador Države Palestine u Bosni i Hercegovini Nj.E. Rezeq Namoora sa saradnicima boravio je u posjeti općini Tešanj i ovom prilikom se susreo sa Općinskim načelnikom Suadom Huskićem. Prijemu su prisustvovali i Predsjedavajući Općinskog vijeća i članovi Kolegija, Menadžment tim Općine Tešanj, Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK, Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tešanj i predsjednica Udruženja privrednika Biznis centar Jelah, Tešanj.

Ovom prilikom razgovarano je o trenutnoj situaciji i zločinu koji se dešava na teritoriji Palestine. Predstavnici Općine Tešanj su izrazili saosjećanje i tugu zbog događaja u Gazi, te naglasili da građani Tešnja i Bosne i Hercegovine razumiju položaj i patnju ljudi u Gazi.

Nakon prijema, Ambasador je prisustvovao projekciji filma 3000 noći. To je prvi od tri planirana filma iz ciklusa Suočavanje sa realnošću: u fokusu Palestina. U četvrtak, 23.11. u 20:00 sati u programu je film Omar i u petak, 24.11. u 18:00 sati  film 200 metara. Sredstva prikupljena od prodaje ulaznica bit će uplaćena za pomoć palestinskom narodu u Gazi.

O Press Opcine