Izvidjacko ljeto Kiseljak 2024 – Prva smjena

Izvidjacko ljeto Kiseljak 2024 – Prva smjena

Prvi dan

Pocelo izvidjacko ljeto na Kiseljaku

Danas je na lokalitetu izvidjackog centra na Kiseljeku pocela prva smjena ljetovanja.Prisutnih 26 clanova iz razlicitih kategorija te 5 brdjana.Nakon podizanja zastave ,prva aktivnost je bila kupanje na bazenima SRC Kiseljak,zatim spustanje zastave,vecera pa KZP.

Sa nama su danas prijatelji iz OISafet Ribic Nemila /bracni par Spahic i njihov unuk Rijad/.
U vecernjim satima uslijedila je posjeta roditelja/Rustic,Valjevac,Djonlagic Kantic/hvala im na osvjezenju za sve clanove.

Povecerje je planirano u 23 sata.

Drugi dan

Zdravstveni bilten je odlican.

Dan smo zapoceli jutarnjom gimnastikom ,smotrom soba/plahte,jastuci,deke-sve zategnuto/,a onda smotra soba.Nakon dizanja zastave,uredjenje jarbolista i okolisa Doma izvidjaca.Uslijedi je dobar dorucak/caj,kuhane hrenovke,jaja,eurokrem namaz/.A onda pripreme za bazen i uzivancija u kupanju.Uskoro slijedi rucak/punjene paprike sa pire krompirom/.Naravno,kratka pauza ,a onda ponovo kupanje na bazenima,a onda vera/pileci batak sa makaronima,dvije torte-hvala Omerbasic Belmi/.I naravno,ponovo KZP /slobodni izbor/.

Povecerje je i veceras u 23 sata.

Treci dan

Zdravstveni bilten uredan.

Jutarnje sunce je najavilo jos jedan vreo i i suncan dan.Zato smo jutro zapoceli sa kaganim trcanjem duzine 1km.A onda su uslijedile vjezbe razgibavanja na platou za kampovanje.Vjezbe je uspjeso vodio Rijad Fejzic.Smotru soba je izvrsio starjesina odreda i sve je proteklo u najboljem redu.Dezurni vod je treci vod vodnice Samre Samardzic.Dorucak je vec obavljen ,a onda izvidjacki pohod na Kljuc vodu.Vodja pohoda je nacelnica odreda Ehlimana,te vodnici Kata,Adis,Delila,Zuko,Samra,Rijad i predvodnica Emina.I upravo su stigli do Kljuc vode diveci se ljepoti prirode .I sretno su se vratili.A onda rucak pa kupanje u bazenima.

Turnir u sahu,najbolji Muhamed Omerbasic i Esma Hojkuric
KZP,super je bilo-karaoke,hvala Kati,Adisu i Admiru
Posjeta roditelja:Djonlagici,Dizdarevici,Hadzismajlovici,Hunduri,Samardzici,Karagici,Jahici.
Hvala im na darovima.

Cetvrti dan

Zdravstveni bilten odlican.
I danas je jutro obasjano suncem i nagovjestava vruc dan.
Jutarnje trcanje i gimnasticiranje /pod budnim okom Zulfikra Kantica/vec je obavljeno.Uslijdili je uredjenje i smotra soba.Najuredniju sobu imale su Samra Samardzic,Mea Hundur i Esma Hojkuric.Zastavu su podigle Ajlin Djonlagic,Ena Karagic i Sara Dizdarevic.Doruckom nas je obradovala Ismeta Hundur/vruce lepine,dimljeni i livada sir,te pileca prsa/a sve zaliveni toplim cajem,veliko joj hvala/.

Hvala i Edinu Dizdarevicu koji nas je obradovao sladoledom .
A onda su se ucesnici uputili na izvidjacki plato./u pitanju su igre bocanje,ubacivanje balona u kantu i potezanje konopa.
I uslijedio je rucak koji nam je pripremila prof.Refija Kantic ,a onda brzim hodom do bazena.

U vecernjim satima pripremljena je logorska vatra.Cestitke vodnicima Zulfikaru Kanticu,Adisu Iriskicu,Rijadu Fejzicu,Adnanu Katardzicu i Harunu Dzaficu na pripremanju vatre.
Nakon ceremonijala sa vatrom,projecirali smo i zajednicki gledali utakmicu Portugal-Austrija.

Povecerje je bilo nesto kasnije zbog produzetaka.
Posjetili su nas roditelji Kantici,Djonlagici,Skoljici,Karagici,Omerbasici,Hojkurici,Bacinovici…

Peti dan

Danas je zavrseno “Ljetovanje Kiseljak “2024-prva smjena.
Dan kisovit nakon visokih temperatura.Ucesnici su spakovali svoje stvari,uredili prostorije svog petodnevnog boravka u nasem domu.
I sve je proteklo u najboljem/ocekivano/ redu.
Za izuzetan doprinos u organizaciji ljetovanja posebne pohvale upucujemo Ehlimani,Refiji i Admiru.
Naravno ,tu su i nasi vodnici iz nacelstva:Zuko,Kata,Adis,Delila ,nas gost Rijad iz OI Safet Ribic Nemila te predvodnica Emina.
Zasluga pripada i starjesini Muji koji je budnim ocima pratio realizaciju aktivnosti.
Hvala svim ucesnicima ljetovanja,bili ste svi super.
Hvala roditeljima na posjetama i podrsci nasoj aktivnosti.
Do naredne smjene ZDRAVO

O oicrnivrh.org