Posjeta Vijeću ministara BiH

Delegacija Općine Tešanj u sastavu: Doc.dr. Ismar Alagić, savjetnik Općinskog načelnika i Hamzalija Hojkurić, pomoćnik Općinskog načelnika za privredu, finansije i inspekcijske poslove u društvu Šemsudina  Mehmedovića, Zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH posjetila je Ministarstvo trezora i finansija, Vijeće ministara BiH. Goste je primio  Fuad Kasumović, zamjenik Ministra finansija i trezora zajedno sa saradnicima. Predmet razgovora su bile mogućnosti uspostave saradnje sa međunarodnim finansijskim institucijama i razvojnim fondovima za potrebe finansiranja infrastrukturnih projekata.
Nakon održanog sastanka u Ministarstvu trezora i finansija, delegacija općine Tešanj je održala sastanak sa Samirom Bakićem, pomoćnikom Ministra finansija u Vladi FBiH. Domaćini su iskazali priznanje Općini Tešanj na iskazanom interesovanju i jasnim ciljevima koje općinska administracija posjeduje u pogledu opredijeljenosti da jasno demonstrira dinamičan razvoj lokalne zajednice kroz proaktivan pristup prema mogućnostima obezbjeđivanja međunarodnih izvora finansiranja.
Doc.dr. Ismar Alagić se zahvalio domaćinima na gostoprimstvu i ustupljenim informacijama, na temelju kojih će predstavnici Općine Tešanj pokrenuti dalje korake na pripremi i realizaciji novih strateških projekata od interesa za cijelu lokalnu zajednicu.

O Press Opcine