Konvencija SDP-a u Tešnju i prijem 105 nova člana u SDPBiH

U nizu Programsko-promotivnih konvencija u Kantonalnoj organizaciji SDPBiHZDK, 9. augusta ove godine Općinska organizacija SDPBiH Tešanj je u Hotelu „AA“ organizovala istu.
Konvenciji su prisustvovali članovi organa, predstavnici osnovnih organizacija i foruma, aktivisti, te simpatizeri i prijatelji Općinske organizacije SDP BiH Tešanj, oko 150 učesnika.

Cilj Konvencije je bio predstaviti političke ciljeve SDPBiH i Izborne liste KOSDP BiH, posebno kandidate iz naše Općine, za sve nivoe vlasti u BiH.
U obraćanju kandidata konstatirano je katastrofalno stanje u BiH državi i društvu u svakom segmentu života i rada građana, posebno u oblasti ljudskih prava i socijalno-ekonomskog statusa od radnika, demobiliziranih boraca do penzionera. Ovakvo društveno-političko i socijalno-ekonomsko stanje je više neodrživo i nepodnošljivo i zahtjeva hitne promjene.

Entuzijazam i optimizam učesnika Konvencije to i obećava i očekuje na Općim izborima 3. oktobra u BiH.

Program SDPBiH kroz pet zacrtanih politika i ciljeva, u narednom mandatnom periodu novo konstituisane vlasti nudi građanima novi početak za BiH i njene građane.

U završnem dijelu Konvencije izvršen je prijem 105 novih članova u SDPBiH.

Drugarsku atmosferu i lijepo druženje u prijatnom ambijentu „AA“ hotela upotpunio je kulturno-zabavni program i spontana pjesma svih učesnika Konvencije.

Komisija za informisanje SDPBiH Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *