Izvedena predstava “Legenda o dervišu”

Na daskama Bosanskog amaterskog pozorišta -Tešanj izvedena je 14. oktobra predstava „Legenda o dervišu“, režisera i scenariste Safera Grbića, koja je po ocjeni publike jedna od boljih drama izvedenih na ovim daskama.
„Legenda o dervišu” je psihološka drama o dječaku u postratnoj Bosni i Hercegovini, koji se bori sa negativnim društvenim normama i pronalazi spas u vjeri.

U drami su igrali: Safer Grbić, Mirsada Pilav, Hamzalija Hundur, Nejra Tahirović i Haris Mulić.
Muziku za predstavu je komponovao beogradski kompozitor Aleksandar Rodajević što je izvodila Medina Hadžić uz muzičku pratnju Damira Galijaševića.

Nakon odigrane predstave publika je bila na nogama i gromkim aplauzom nagradila sve napore glumaca koji su u teškim uvjetima uspjeli u svome naumu, da ova predstava dobije svoju premijeru. Projekat predstave je podržala općina Tešanj, Omladinska banka Tešanj i fondacija Mozaik.

Režiser prestave, ali i pisac scenarija za ovu dramu tvrdi kako nije bilo teško postići gromki aplauz publike jer se radi o jednoj priči koju svi poznajemo i koja je dio svakoga čovjeka. Nakon dorade određenih segmenata drame, režiser planira i sarajevsku premijeru kako bi sarajevska publika imala priliku uživati.
Budućnost predstave je neupitna, jer je režiser po istoimenoj drami napisao i roman.

(SOURCE.ba)

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *