JOM kod Općinskog načelnika

Danas su predstavnici rukovodstva JOM – Jedinstvene organizacije mladih, Jelah boravili u radnoj posjeti kod Općinskog načelnika. Razgovorano je o dosadašnjem radu ove nevladine organizacije, a posebno o aktivnostima i događajima vezanih za pitanje srušenog dimnjaka u krugu IGM “Usora” Jelah. Ne postoje različita gledanja Općinskog načelnika i JOM Jelah u pogledu djelovanja ove nevladine organizacije u ranijim projektima koje je JOM vodio u interesu mladih, sa većom ili manjom podrškom i Općine Tešanj. Postoji saglasnost i oko nezadovoljstva rukovodstva JOM-a u pogledu srušenog dimnjaka kao i nezadovoljstva jednog broja građana, ali ne postoji saglasnost oko načina na koji je rukovodstvo JOM-a iskazalo svoje nezadovoljstvo. Općinski načelnik je iznio zabrinutost zbog riječi i kvalifikacija koje je JOM koristio u svom saopćenju u pogledu Općinskog načelnika, koji upućuje više na političku diskvalifikaciju izabranih dužnosnika nego na kritiku. Općinski načelnik je iznio stav da očekuje, u tom smislu, javno izvinjenje rukovodstva JOM-a kako bi ranija uspješna saradnja mogla biti nastavljena.

O Press Opcine

2 0 komentara

  1. prljaviinspektor

    Hod po tankoj žici Načelnika Šišića.

    Teško mi je shvatiti poteze koje vuče Načelnik Općine Tešanj gosp. Fuad Šišić.
    Osvrnemo li se malo unazad primjetit ćemo niz “afera” za koje se veže Općina Tešanj, a kojima se šalje loš signal u kojima Općina Tešanj može izaći samo kao gubitnik.
    Nabrojat ću samo neke:

    – put Joldići, koji je izgrađen od sredstava namjenjenih za izbjeglice, a bio je predmet istraživanja raznih organa sa viših nivoa,
    – utrošak ESKROV sredstva, koja su takođe bila predmet raznih rasparava i novinskih članaka,
    – problemi sa njemačom humanitarnom organizacijom Malteser

    i tako dalje. Nabrajam namjerno ove tri koje su poslale lošu sliku o Općini Tešanj, jer smatram da je i Načelnik, u velikoj mjeri, odgovoran za njih.

    Najnoviji slučaj “obračuna” sa Jedinstvenom organizacijom mladih Jelah više je nego sklandalozan. Naime Načelnik se upušta u veoma opasno igru obračuna sa nevladinim sektorom i bojim se da nas ubrzo ponovo ne bi počele obilaziti TV ekipe.
    Pogotovu što se radi o jednoj od najaktivnijih NVO na prostoru Općine Tešanj, koja ima dobru saradnju sa nizom NVO iz cijele Bosne i Hercegovine i šire.
    U slučaju da cijeli slučaj dobije šire dimenzije, bojim se da će Općina Tešanj biti stavljena na crnu listu nevladinog sektora, a samim tim početi biti uskraćivana za značajna sredstva koja općina Tešanj dobija putem projekata NVO.
    Ovo je pogotovu opasna igra, jer se radi o jedinom multietničkom Udruženju, koje ima veliki ugled i podršku sa raznih nivoa društveno-političke zajednice BiH, a i nevladinog sektora raznih međunarodnih organizacija.

    Zato, čemu izazivanje sudbinu tamo gdje se žica može prekinuti veoma lako.

  2. A sta drugo ocekivati od naseg Nacelnika… Nije problem sto je to neka bilo kakva omladinska organizacija. Problem je sto je to jedna multinacionalna, multireligiozna, multisve skupina mladih ljudi koji DOBRO RADE SVOJ POSAO, a biti “multi” znaci opasnost za jednu primitivnu, necivilizovanu i iza svake, zdravom mozgu, drage ideje i politike koju vodi SDA. A ni Nacelniku ni SDA nije drago da je mladim ljudima jedna zdrava ideja privlacna. Jer oni ionako jesu protiv jedne zdrave i normalne, od nacionalizma i sitnih strasti, “operisane” Bosne!!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *