Berina Suljić: Usnila zlatnu medalju

Općinski načelnik Fuad Šišić i pomoćnik Općinskog načelnika Suad Huskić danas su primili učenicu Tursko-bosanskog koledža Berinu Suljić iz Tešnja koja je na nedavno održanoj International Sustainable World Energy, Engineering, and Environment Project Olympiad (ISWEEP) u SAD-u osvojila zlatnu medalju za projekat “Fitoremedijacija teških metala u vodenim eko-sistemima“ iz kategorije okoliša. 

Ova nagrada je dokaz da se trud uvijek isplati. Pozivam sve mlade ljude da se posvete učenju i radu i da na najbolji način predstavljaju svoj grad, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu, kazala je Berina Suljić.

Sretan sam i ponosan da možemo upriličiti ovakva druženja sa našim đacima koji postižu vrhunske rezultate i da im u ime Općine Tešanj uputimo iskrene čestitke i želje za dalji uspjeh, kazao je Općinski načelnik Fuad Šišić,, koji je ovom prilikom Berini uručio i skroman poklon kao priznanje za njen uspjeh.

International Sustainable World Energy, Engineering, and Environment Project Olympiad (ISWEEP) je olimpijada projekata učenika srednjih škola na temu održivosti ravnoteže u svijetu po pitanju energije, inžinjeringa i okoliša i održava se već četvrtu godinu zaredom. Ove godine olimpijada je održana Houstonu, saveznoj državi Texas u Sjedinjenim Američkim Državama i na nju su se plasirali i učenici iz Bosne i Hercegovine.
U konkurenciji od učenika iz 70 država svijeta sa 2.222 prijavljena projekta i naša učenica, Berina Suljić koja pohađa Tursko-bosanski koledž, Sarajevo je pozvana u SAD na ovo takmičenje.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *