Komandant EUFOR-a za BiH posjetio Zeničko-dobojski kanton

Komandant EUFOR-a za BiH posjetio Zeničko-dobojski kanton

Zenica, 09. 06. 2011. – Danas je u prvoj, protokolarnoj posjeti Zeničko-dobojskom kantonu boravio general major, Bernhard Bayer, komandant EUFOR-a za Bosnu i Hercegovinu. Komandanta EUFOR-a primio je Fikret Plevljak, premijer Zeničko-dobojskog kantona. Tokom sastanka razgovaralo se o značaju uloge koju snage EUFOR-a imaju u Bosni i Hercegovini te o važnosti očuvanja mira i stabilnosti ne samo u našoj državi već i u širem regionu.

Premijer Plevljak istakao je opredjeljenost Vlade Zeničko-dobojskog kantona da aktivno doprinese očuvanju stabilnosti  prvenstveno jačajući ekonomske i privredne segmente života na ovom području i radeći na povećanju standarda svih građana Kantona. Isto tako,  Vlada ovog kantona aktivno će surađivati sa svim organizacijama i institucijama međunarodne zajednice u BiH, rekao je premijer Plevljak.

Komandant Bayer zahvalio je na prijemu rekavši kako je njegova posjeta rezultat želje komande EUFOR-a da ostvari blisku saradnju ne samo sa najvišim državnim organima vlasti, već i sa vladama na nivou entiteta i kantona u Bosni i Hercegovini. Zahvalio je na kooperativnosti i spremnosti Vlade Zeničko-dobojskog kantona da surađuje sa međunarodnim institucijama kao i pripadnicima snaga EUFOR-a na svom području.

 

Press služba ZDK

O Tesanj Net