Prijem novih članova u SDPBiH u MZ Kalošević

U cilju informisanja članstva o aktuelnim dešavanjima u SDP-u i procesu implementacije izbornih rezultata, 15.08.2011. godine u Kaloševiću je održan sastanak SDP-a.
Sastanku su, pored članova Predsjedništva Osnovne organizacije i Predsjedništva Foruma mladih Osnovne organizacije SDPBiH Kalošević, prisustvovali i Predsjednik OOSDPBiH Tešanj dr. Sead Rožajac i zastupnik u Federalnom parlamentu Senad Subašić.

Najviše rasprave je vođeno oko metode rada i djelovanja Osnovne organizacije, te sudjelovanju SDP-a u radu organa MZ Kalošević.
Zaključeno je da se sastanci Osnovne organizacije SDP-a moraju češće održavati, te da se mora koordinirati rad izabranih predstavnika SDP-a u organima MZ Kalošević i rukovodstva Osnovne organizacije.

Predsjednik OOSDPBiH Tešanj dr. Sead Rožajac je informisao prisutne o dosadašnjoj implementaciji izbornih rezultata, te o sljedećoj fazi imlemantacije po „dubini“ kojom će biti obuhvaćena privredna društva i ustanove u kojima ZDK vrši ovlaštenja po osnovu udjela državnog kapitala, na prostoru općine Tešanj.

Na kraju sastanka je proveden postupak prijema novih članova u SDPBiH.

Komisija za informisanje
OOSDPBiH Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *