Održana 32. sjednica Općinskog vijeća Tešanj

Danas je u Sali Općinskog vijeća Tešanj, sa početkom u 14,00 sati, kako je i planirano održana 32. sjednica Općinskog vijeća sa predloženim dnevnim redom:

  1. Prijedlog izmjena i dopuna Budžeta Općine Tešanj za 2011. godinu (Rebalans);
  2. Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o izvršavanju Budžeta Općine Tešanj za 2011. godinu;
  3. Prijedlog Odluke o koeficijentu i Rješenja o imenovanju zamjenika Općinskog pravobranioca;
  4. Prijedlog Odluke o imenovanju upravnih odbora zdravstvenih ustanova (ukoliko se dovrši procedura usaglašavanja prijedloga sa Ministarstvom ZDK);
  5. Prijedlog Odluke o davanju nekretnina u Jelahu i Tešanjci (koje se koriste za potrebe veterinarske ambulante) na korištenje d.o.o. “Veterinarska stanica” Tešanj;
  6. Prijedlog Rješenja o dodjeli zemljišta dr.sv.”Inžinjering1” d.o.o. Rosulje (zemljište u Ljetiniću);
  7. Prijedlog Rješenja u skladu sa čl. 61. Zakona o građevinskom zemljištu – dodjela zemljišta Žilić

    Eminu iz Dž. Planja;

    8.  Prijedlog Rješenja u skladu sa čl. 61. Zakona o građevinskom zemljištu – dodjela zemljišta Mujkić Mehmedu iz Miljanovaca.

Na početku sjednice, Općinski načelnik je prezentirao Vijeću kompletnu informaciju o projektima koji su realizovani sredstvima Vlade ZDK (ESCROW).

Prije usvajanja dnevnog reda, na prijedlog Općinskog načelnika tačke 4.  Prijedlog Odluke o imenovanju upravnih odbora zdravstvenih ustanova i 7. Prijedlog Rješenja u skladu sa čl. 61. Zakona o građevinskom zemljištu – dodjela zemljišta Žilić Eminu iz Dž. Planja su povučene sa dnevnog reda, i dnevni red je dopunjen sa dvije tačke:

– Informacija o realizaciji urbanističkog projekta Zona zdravstva i

– Informacija o izgradnji vodovodnog sistema Pousorje.

Najviše rasprave je bilo oko prve dvije tačke dnevnog reda, koje je Vijeće, nakon dodatnog obrazloženja usvojilo. I ostale tačke dnevnog reda, Vijeće je usvojilo i završilo sa radom u 17,20 sati.

O Press Opcine