Sistem upravljanja okolišem

Poštovani ponuđači i poslovni partneri,

Općina Tešanj je, s ciljem stalnog unapređenja i poboljšanja sistema upravljanja kvalitetom, a radi povećanja zadovoljstva korisnika naših usluga i građana, u realizaciji procesa uvođenja sistema upravljanja okolišem prema zahtjevima ISO 14001:2004.

S tim u vezi, od svih naših poslovnih partnera, dobavljača i građana očekujemo maksimalan doprinos realizaciji ciljeva zaštite okoliša u skladu sa normama ISO 14001:2004 i najboljim praksama.

Obavještavamo naše poslovne partnere i ponuđače da ćemo ubuduće u svim postupcima javnih nabavki zahtijevati potpuni doprinos realizaciji zajedničkog cilja zaštite okoline, a posebno da će se od ponuđača u postupcima javnih nabavki pokrenutim od strane Općine Tešanj za sredstva, opasne materije ili materije koje mogu negativno uticati na okoliš zahtijevati i dostavljanje sigurnosnih listova, certifikata ili druge dokumentacije, odnosno u tenderskoj dokumentaciji tražiti od ponuđača i odgovarajuće dokaze kojima će se osigurati zaštita okoline.

Nadamo se da ćete svojim aktivnim učešćem dati doprinos u realizaciji vizije općine Tešanj – sredini ekološke svijesti, čistoće i reda.

 

OPĆINSKI NAČELNIK

Fuad Šišić, dipl. ing.maš.

O Press Opcine