Akcija čišćenja puteva

U okviru proljetnog uređenja, već tradicionalno na području općine Tešanj provodi se akcija čišćenja i uređenja puteva i putnih pojasa, kao i korita rijeka.

Danas i sutra planiramo očistiti oko 100 km puteva i riječna korita. Na ovaj način želimo svijest ljudi podići na viši nivo, a u narednom periodu neodgovorne pojedince i sankcionisati, kazao je Općinski načelnik Fuad Šišić.

U akciji učestvuju zaposlenici u općinskoj administracija na čelu sa Općinskim načelnikom i predsjednikom Sindikata, mnogobrojni privrednici i firme, predstavnici udruženja građana i NVO, predstavnici mjesnih zajednica, predstavnici Islamske zajednice (učenici mektebske nastave), vatrogasci, kao i  i mnogobrojni građani sa podučja općine Tešanj.

Također, u akciji učeštvuju članovi Udruženja sportskih ribolovaca Blinker i Udruženja ribolovaca Jelah-Tešanj koji će danas i sutra očistiti obalu rijeke Usore i jezera Mrkotić.

Kao i prethodnih godina, akciju su podržale firme MADI, Tešanjski kiseljak, Princess i Tešanjski dijamant.

Ovim putem, još jednom pozivamo sve zainteresovane građane, udruženja i privrednike da uzmu učešće u čišćenju putnih pojasa uz sve ceste općine Tešanj.

O Press Opcine