Premijer Plevljak i ministar Trifunović prisustvovali otvorenju džamije u Zavidovićima

Premijer Plevljak i ministar Trifunović prisustvovali otvorenju džamije u Zavidovićima

U prisustvu velikog broja gostiju i vjernika u mjestu Krčevine, na zavidovićkoj općini, proteklog vikenda, otvorena je nova džamija. Treća džamija u ovom selu, sagrađena na novoj lokaciji, kojoj gravitira 150 domaćinstava predstavlja poseban dar dolazećem mjesecu Ramazanu, istaknuto je tokom ceremonije otvaranja.

Među visokim vjerskim službenicima, reisu-l-uleme dr. Mustafe ef. Cerića, muftije Republike Hrvatske dr. Aziza Hasanovića, muftije banjalučkog Edhema ef. Čamdžića, muftije zeničkog Ejuba ef. Dautovića, prisutnim vjernicima obratio se i premijer Fikret Plevljak.

– Gdje ima vjere ima i nade, gdje ima nade ima i dobrote i pozitivne energije koja omogućava da se čine dobra djela. Jedan takav dokaz imamo danas otvorenjem ove džamije. Vidim ovdje dobre ljude u velikom broju i starije, ali i našu omladinu, i mogu reći da ima i vjere i boljeg života za Bosance. Predajući se svojoj vjeri u ovoj lijepoj džamiji molim sve mještane džemata Krčevine, ali molim i sve nas da, jačanjem vjere, jačamo sebe kako bismo bili dobri jedni prema drugima. Čestitajući vam još jednom na izgradnji džamije dozvolite mi da svoje obraćanje vama završim i svojom željom da nam živi naša domovina jedna i jedina Bosna i Hercegovina, kazao je premijer Plevljak.

Na kraju svečanosti otvorenja džamije u Krčevinama, općina Zavidovići reisu-l-ulema Mustafa ef. Cerić je proučio dovu.

Inače, premijer Fikret Plevljak sa saradnicima će prisustvovali otvorenju dvije džamije u subotu, 14. jula u Tešnju i u nedjelju, 15. jula u Šarenim Hanovima u Moštru, općina Visoko.

 

Pres služba ZDK

O Tesanj Net